What have I done now?



  • OK - So with the new my sensors 2.3.2-beta I decided to update the GW node. Seems simple enough. But after flashing it and restarting the pi I had a problem with node0 showing as down. It was working fine though and so I decided to try and delete it in the hope that it would be recreated.

    After a reboot no node0 was seen in the resources list, the GW was passing traffic as expected. So I assumed that maybe recreating the GW would be required. I deleted the GW.

    I tried to re-add the GW again, but even after a reboot of the pi I was just getting an error400 message each time I tried (and I tried a lot!).

    Finally I decided to restore from a backup and that got the dashboards and data back.

    Trouble is the GW is working fine, yet showing as the old 2.3.1 GW version instead of the new version, and still it is always 'down'.

    What should I do to resolve this?

    I can delete node 0?
    I can rename the current node0 to another number and see if the correct info shows on re-creating the node (if it will even let me)?

    Any other solutions?



  • @skywatch Can you post your gateway sketch?



  • Sure! 😉

    #define MY_RADIO_RF24
    #define MY_RF24_CHANNEL (97)
    #define MY_RX_MESSAGE_BUFFER_FEATURE
    #define MY_RF24_IRQ_PIN 2
    
    // Set LOW transmit power level as default, if you have an amplified NRF-module and
    // power your radio separately with a good regulator you can turn up PA level.
    #define MY_RF24_PA_LEVEL RF24_PA_LOW
    
    // Enable serial gateway
    #define MY_GATEWAY_SERIAL
    
    // Define a lower baud rate for Arduino's running on 8 MHz (Arduino Pro Mini 3.3V & SenseBender)
    //#if F_CPU == 8000000L
    //#define MY_BAUD_RATE 38400
    //#endif
    
    // Enable inclusion mode
    //#define MY_INCLUSION_MODE_FEATURE
    // Enable Inclusion mode button on gateway
    //#define MY_INCLUSION_BUTTON_FEATURE
    
    // Inverses behavior of inclusion button (if using external pullup)
    //#define MY_INCLUSION_BUTTON_EXTERNAL_PULLUP
    
    // Set inclusion mode duration (in seconds)
    //#define MY_INCLUSION_MODE_DURATION 60
    // Digital pin used for inclusion mode button
    //#define MY_INCLUSION_MODE_BUTTON_PIN  3
    
    // Set blinking period
    //#define MY_DEFAULT_LED_BLINK_PERIOD 300
    
    // Inverses the behavior of leds
    //#define MY_WITH_LEDS_BLINKING_INVERSE
    
    // Flash leds on rx/tx/err
    // Uncomment to override default HW configurations
    #define MY_DEFAULT_ERR_LED_PIN 4  // Error led pin
    #define MY_DEFAULT_RX_LED_PIN  6  // Receive led pin
    #define MY_DEFAULT_TX_LED_PIN  5  // the PCB, on board LED
    
    #include <MySensors.h>
    
    void setup()
    {
    	// Setup locally attached sensors
    }
    
    void presentation()
    {
    	// Present locally attached sensors
    }
    
    void loop()
    {
    	// Send locally attached sensor data here
    }
    

    Would it be any use to add define my_node_id 0 or similar? Usually this is automatic though.



  • IF it helps at all here are some captures of the resources section.....
    R-N.jpg R-GW.jpg


Log in to reply
 

Suggested Topics

8
Online

499
Users

418
Topics

2.6k
Posts