• Hi,

    Today I have been testing the air pressure sensor with the code from the mysensors site. It works well, but there are 2 problems with the display in MYC.

    Firstly, on the left of the graph there is missing digit (e.g. 1018 Hpa is shown as 018 Hpa).
    Secondly, I cannot get the forecast to display. I know it is being sent as I have seen the data in serial window.....

    Temperature = 24.00 *C
    Pressure = 1018.99 hPa
    Forecast = stable
    6597 TSF:MSG:SEND,1-1-0-0,s=1,c=1,t=0,pt=7,l=5,sg=0,ft=0,st=OK:24.0
    6610 TSF:MSG:SEND,1-1-0-0,s=0,c=1,t=4,pt=7,l=5,sg=0,ft=0,st=OK:1018.99
    6620 TSF:MSG:SEND,1-1-0-0,s=0,c=1,t=5,pt=0,l=6,sg=0,ft=0,st=OK:stable
    6626 MCO:SLP:MS=60000,SMS=0,I1=255,M1=255,I2=255,M2=255
    6631 MCO:SLP:TPD
    

    But despite adding a sensor to the dashboard and assigning the forecast to it, it always displays N/A. Weird!


  • OK, after 2 hours the forecast has suddenly started working, so maybe it needs a lot of time.

    Still have the issue with the readings on the left hand margin of the graph though.....



  • Sorry, I am using 0.0.3-FINAL. I will try the latest snapshot now as I have an hour free and want to move the MYC pi anyway due to range issues with the radio modules.

    Thankyou.

    As an idea, whtn things like this get fixed and new releases come out, would it be possible to have a page on the site with athis info on for a quick reference?


  • @skywatch said:

    As an idea, whtn things like this get fixed and new releases come out, would it be possible to have a page on the site with athis info on for a quick reference?

    Sure, this is not released for public yet. I will update. thank you!


  • I just checked and I have 0.0.3-FINAL-SNAPSHOT installed. Sometimes I get forecast, sometimes not. I can't yet tell why. I have moved the pi and hopefully in its new location I will get better reception and not need repeater nod any more.

    P.S. - I instinctively went to the downloads page to get the snapshot. Maybe put a link to it there as well? - I looks from the downloads page as if nothing has happened for a year! - Again, maybe update it?


  • @skywatch

    I instinctively went to the downloads page to get the snapshot. Maybe put a link to it there as well? - I looks from the downloads page as if nothing has happened for a year! - Again, maybe update it?

    Yes, I need to release SNAPSHOT version as final. I have to write a document for this. I will release soon. Thank you!

  • MOD

    Hi!

    I see the same, with my air pressure node. what details are send to mycontroller from the node?
    It is some time ago but i remember that there is an algorythm in the source for the node that predicts the forcast... so this issue might also be caused by the software in the mysensors node...

    my forcast is most of the time N/A (stable)

    Just my 2 cents..

    Tag


  • MOD

    @jkandasa

    Ah!, okay, missed that one, thanks!!

Suggested Topics

5
Online

599
Users

479
Topics

2.9k
Posts